Sastojci:
*1 kg janjetine
*1 kg krompira
*zelena salata
*narandža
Zagrijati rernu na 220*.
Krompir oguliti, oprati i isjeći na četvrtine.
Janjetinu oprati i isjeći na željene komade.
Sastaviti krompir i meso u duboku zdjelu, posuti željenim začinima (vegeta, biber, suhi peršun, celer, crvena paprika) i politi s malo ulja tek toliko da se svi začini dobro razmažu.
Vatrostalnu posudu namazati sa vrlo malo ulja, i poredati krompir a zatim janjetinu. Staviti u rernu i peći pola sata, zatim skinuti foliju i temperaturu smanjiti na 180*. Peći još nekih 45 minuta.
Zelenu salatu isjeći na sitnije komadiće, u to ocijediti jednu narandžu, i politi maslinovim uljem. Dobro izmiješati. Oni koji vole kiselo, mogu ocijediti jedan limun ili dodati sirće.
Poslužiti toplo.
No comments:
Post a Comment