*brašno
*mlijeko
*pileća prsa ili pileći karabataci bez kostiju
*gljive(konzerva ili svježi)
*vrhnje za kuhanje
*povrće(brokula, karfiol, mrkva)
*1 glavica luka
Napraviti palačinke po svom receptu.
Skuhajte i isjecite piletinu na kockice. ukoliko pripremate svježe šampinjone, operite ih, isjecajte a zatim izdinstajte na sitnije isjeckanom luku. Kada ispari sva tečnost od gljiva, dodajte piletinu i vrhnje za kuhanje (po vašoj želji, ja sam koristila trećinu od pakovanja od 0.5l). Začinite osnovnim začinima poput vegete, soli i bibera, a ako imate hrabrosti onda i eksperimentišite. Punite palačinke i zamotavajte ih na način da savijete prvo krajeve pa ih tek onda motajte kako piletina ne bi ispadala. Redati ih u uljem namazanu vatrostalnu posudu i posuti malo vrhnjem. Ostaviti 20-ak minuta da se zapeče na oko 150*.
U slanoj vodi skuhati povrće. Nakon ključanja vode kuhati još oko 5-7 minuta. Procijediti vodu i servirati povrće preliveno vrhnjem. Ovaj put vrhnje je glavni sastojak :D
Servirati po jedan palačinak i malo povrća dok je još uvijek toplo.
yummmm!! ovo izgleda ukusno :D
ReplyDeleteHej ovo cemo pravit za tvoj rođendan... preukusno je <3
Delete