Sastojci:
*riblji file
*krompir
*spinat
Oguljeni krompir staviti da se skuha u slanoj vodi.
Prokuhati spinat u slanoj vodi.
Riblji file isjeci na manje komade. Ukoliko zelite pohovanu ribu onda u prezlu dodajte zacine po zelji i uvaljajte ribu u prezlu a zatim stavite neka se przi 5-7 minuta u malo dubljem ulju.
Krompir salatu sam pripremila tako sto sam kockice krompira zacinila limunom, maslinovim uljem, vegetom suhim persunom, ruzmarinom i cimetom.
Servirati toplo.
Savjet:
-Krompir prije guljenja oprati, a zatim isjeci na kockice zeljene velicine iz razloga sto se brze skuha, a ne morate cekati da se hladi pa da ga onda pripremate za salatu. Krompir pripremiti u dubokoj posudi i ne mijesati ni rukama ni viljuskom, nego naglim mrdanjem zdjele da se krompirici sami izmijesaju.
-Sa ribom nikada ne konzumirati mlijeko ni mlijecne proizvode. Poslanik a.s nikada nije uobicavao konzumirati mijeko ili jogurt s ribom. Danasnja medicina i novopeceni nutricionisti kazu kako je nacin na koji jedemo i kombinujemo hranu ogledalo naseg zdravlja, stoga nije nimalo cudno da riba u kontaktu s mlijekom oslobadja otrov koji je stetan za tijelo.
-Ulje treba biti vrelo, kako bi samo vanjska strana(prezla) imala kontakt s uljem i na taj nacin obezbijedila unutrasnjost ribe zdravijom i nemasnom. Ukoliko ulje nije vrelo, prezla se natopi uljem, i sva masnoca ide dublje u meso sto treba da se izbjegava.
No comments:
Post a Comment